Strømper til mænd – Her er de simple regler

Jeg er blevet inspireret til at skrive en guide omkring strømper til mænd. Det er umiddelbart ikke super sexet, men ikke desto mindre er det en vigtig detalje mange mænd undervurderer. 

Jeg har den her kammerat, som egentligt klæder sig rigtig godt. Han har rigtig god stil og kan sagtens finde ud af at sætte et classy sæt sammen. Desværre ender han ofte med at være grundlag for et godt grin. Det sker fordi han ikke giver strømperne nogen værdi og blot tager dem på, som et par boksershorts vi ikke kan se. 

Jeg har set ham med en navy strømpe på den ene fod og en sort på den anden til en festlig lejlighed. De orange stribede strømper, han engang vandt i en pakkeleg, som egentlig var en hadegave, bliver også brugt flittigt selv til festlige lejligheder. Det hele eskalerede, da han åbenbart mente strømper sagtens kunne have et lille hul, så længe tæerne ikke tittede ud.

Det er naturligvis de helt grelle eksempler jeg fremhæver her, men i forstår pointen.

Det resulterede i at hans kæreste endte med at give ham 100 par sorte strømper i julegave. Det løste heldigvis “problemet”, men var næppe julegaven han havde håbet på (100 par kan i øvrigt købes her, hvis du også mangler et “quick-fix”).

Han er som sagt en generelt en stilet fyr, men en blanding af dovenskab og en tro på at folk ikke tilskrev strømperne noget som helst, var åbenlyst helt ved siden af og ødelagde alt for ofte hans outfit.

 Derfor har jeg skrevet denne korte guide omkring strømper til mænd med nogle simple “regler”, så du aldrig ødelægger dit outfit grundet strømperne.

Tennis sokker er som regel “no-go”! 

Vi har dem alle sammen, tennissokkerne fra Hummel, købt til 10kr stykket i føtex. De er beregnet til sport og bør derudover kun bruges til en par sweatpants i privaten. Man kan i nogle tilfælde også slippe afsted med et par tennissokker til et par jeans. 

Men en ting er helt sikkert, når du hopper i dine pæne sko, dine business sko, dine lædersko, de sko du matcher med dit jakkesæt. Så lader du vær med at bruge dine tennissokker. For det første er sådan et par slet ikke “classy” nok, derudover er de lavet i et tykkere materiale, som kommer til at bule ud over kanten på dine fine sko.

Du skal i stedet hoppe i et par almindelige dress strømper. De er lavet af et tyndere materiale og sidder perfekt på alle fødder. De billigste kan ofte købes til en pris ala. 5 stk for 100 kr. Der er altså ingen undskyldning for at spare netop her. 

Personligt giver jeg dog gerne en smule mere for strømperne og køber et par bambus strømper. De helt billige er ofte lavet af syntetiske stoffer (For eksempel polyester og viskose), de ikke er særlig behagelige, hvis man sveder lidt eller de er blevet vasket for mange gange. Et par bambus strømper er super lækre og har svedtransporterende, temperaturregulerende og antibakterielle egenskaber, som blandt andet modvirker grim lugt. 

Personligt er jeg stor fan af disse, som i skrivende stund koster 229 kr for 10 par bambusstrømper.

Se udvalg af bambustrømper her

Strømpernes farve skal matche dine bukser og ikke dine sko

Det sjovt, som detaljer kan kan ødelægge hele den gode stil. Man ser med det samme, hvis en mand har taget et par navy farvede strømper på til et sort jakkesæt. Hvis du er manden, som mener det er ligegyldigt, så prøv at spørg folk omkring dig eller tro mig, det springer i øjnene og ødelægger hele dit outfit.

Men hvordan matcher man så strømperne – hvad er reglen? Det er der en del mænd der er forvirrede omkring. For når vi snakker strømper til mænd, bør reglen altid være, at dine strømper matcher dine bukser og ikke dine sko. Det skyldes at når du sidder ned, vil dine strømper blive eksponeret. Du ønsker her en ensartet farve fra dine bukser helt ned til dine sko. Så sorte strømper til sorte bukser, brune strømper til brune bukser osv.

Med mindre du har hvide bukser på, er det aldrig, som i aldrig en god ide med hvide strømper. Det er kun 80’ernes Michael Jackson, som kunne det. 

Ingen strømper med sandaler og shorts

Det kan umuligt være første gang du hører, at strømper og sandaler er et no go, når vi snakker strømper til mænd. Det er tæt på at være en af de mest kiksede ting, du kan udsætte dig selv for. Sandaler er designet til bare fødder og intet andet. Så derfor, for guds skyld, ingen strømper i sandalerne.

Det samme gør sig faktisk gældende med strømper og shorts. Det kommer nok bag på nogen, men strømper og shorts er ikke fedt. Det får rent visuelt dine ben til at se kortere ud, og er samtidig også en smule kikset at se på. 

Brug i stedet nogle ankelstrømper, så det ikke bliver klamt og svedigt i dine sneakers. Igen og især med ankelstrømper, vil jeg anbefale de svedtransporterende og antibakterielle bambus strømper fra sortesokker.

Se udvalg af ankelstrømper her 

Strømper til mænd – Hold det simpelt

Stribede og mønstrede strømper bør de fleste holde sig fra. De orange stribede strømper er for børn. Som en stilet mand bør de holde det simpelt og classy.

Sørg for at smide strømperne ud, når der opstår huller, eller de er slidte. De koster ikke mange penge, men det koster meget på stil kontoen at have hul i strømperne.

Overvej at købe nogle gode strømper, som for eksempel de bambusstrømper jeg anbefalede tidligere. 

Skal du have shorts på, så anskaf dig et par ankelstrømper. Her kan det også anbefales at købe nogle bambusstrømper, da de blandt andet forhindre svedlugt.

Similar Articles

Comments

Mest populære