Skæg pleje – Sådan får du det mest velplejede skæg

Det er blevet vanvittigt populært at have skæg og rigtig mange mænd har derfor stort skæg. Desværre har mange ikke styr på hvad det kræver med hensyn til skæg pleje. Det er synd, da man nemt kan se forskel på et velplejet skæg, og en der har sprunget over sin skæg pleje. Mange mænd er måske heller ikke klar over hvad der skal til få at få et sundt og velplejet skæg, derfor denne guide om skæg pleje.

Og tag det bare roligt! Det er ikke nogen vild og voldsom process du skal igennem nu. Skæg pleje kræver kun en smule viden, som du får ved at læse vores guide. Derudover skal du også bruge de rigtige produkter. Herefter bliver det hurtigt en del af din daglige rutine, da det ikke tager mere end få minutter at holde et rent og velplejet skæg.

Skæg pleje guide til mænd

Vi har gjort vores guide så simpel og kort som overhovedet mulig. Da det hverken er eller skal være nogen videnskab at holde et velplejet skæg. Hvis du først lige er begyndt at gro dit skæg, er denne guide ikke til dig endnu. Denne guide er til mænd der allerede har groet en stort skæg og har brug for at vide hvordan man holder det rent og pænt.

Nr 1 – Rengøring af skæg

Skægget sidder lige omkring munden, hvor der hver dag bliver smidt mad ind. Det kan ikke undgås, der ryger lidt dressing i skægget fra burgeren eller noget marinade fra dine spareribs. Pointen er at du ikke kan undgå der ender ting og sager i dit skæg, det er helt normalt. Det er derfor en vigtig del af en hver mands skæg pleje at få rengjort skægget.

Det fleste vil tage deres normale hårshampo og vaske deres skæg, men det er en dårlig ide. Bruger du en normal hårshampo, som en del af din skæg pleje? Så drop det, dit skæg kommer nemlig hurtigt til at se slidt ud og bliver meget tørt og stift. Du skal derimod bruge en shampo beregnet til skæg, disse er mere fugtgivende og du undgår irritationer med huden. En skægshampo bidrager også til at dit skæg bliver sundt og stærkt. Du undgår også det bliver busket og stift, da det sikrer et blødt skæg hver gang. En essentiel del af en hver mands skæg pleje.

Nr 2 –  Brug en skæg balsam

En skæg balsam er en rigtig god ide. Hvis du vil undgå de her meget stive hestehår i skægget og samtidig sikre et fyldigt og blødt skæg, skal du bruge en skæg balsam.

En skægbalsam bidrager til et superskarpt look og er med til at holde skægget sundt. Det giver et hygiejnisk og super professionelt look. Du får også et skæg der ser sundere ud, da det har rigtig godt af at blive fugtet en gang imellem. Det føles rigtig lækkert og gør en masse godt for dit skægt. Derfor skal du bruge balsom, som en del af din skæg pleje.

Nr 3 – Forkæl dit skæg med olie

Det er nu du virkelig kan score nogle point på din skæg pleje konto! Forskellen på det almindeligt velplejede skæg og det super flotte velplejede skæg ligger nemlig her. En skæg olie er er gaven til skægget og har en lang række fordele, som gør dit skæg lækkert og attraktivt:

  • Giver en lækker duft
  • Mindsker risikoen for skæl
  • Giver sund og velplejet glans
  • Blødgør så det er nemmere at arbejde med.

Du skal altså huske at rengøre dit skæg og derefter fugte og pleje det med henholdsvis balsam og olie specielt fremstillet til skæg brug. En anden god ting at huske er huden under skægget. Sørg også for at få renset den godt og grundet med en ansigtvask og glem ikke er give den noget fugtgivende creme engang imellem. Det skal du gøre for at undgå der kommer betændelse i porrrorne hvor dit skæg vokser.

Hvad er formålet med skæg pleje?

Formålet med skæg pleje er selvfølgelig er få et flot skæg. Derudover handler det om, at sørge for ens skæg er rent, soigneret og dufter godt.

Skægget sidder hos mange lige omkring munden. Og her kan man ikke undgå der ender nogle madrester i det når man kører en burger ned eller lignende. Det er også svært og undgå der ryger lidt øl i skægget under en våd bytur. Derfor skal det ofte vaskes. Mange bruger desværre bare en almindelig shampoo, og det gør at skægget bliver stift og kommer til at se slidt ud. Brug derfor altid specielle produkter fremstillet til skæg for at undgå du ødelægger skægget.

Du skal også holde en god hygiejne i dit skægt for at undgå betændelse og irritation i huden under skægget.

Similar Articles

Comments

Mest populære