Undgå mørke rander under øjnene

For langt de fleste af os mænd er mørke rander under øjnene ikke et helbredsproblem, men mere et kosmetisk irritationsmoment, når vi kigger os i spejlet. 

For de tydelige mørke rander under øjnene får os hurtigt til at se ældre ud, mindre veloplagt, usund og generelt drænet for energi.

Jeg er ikke, som mand, komfortabelt med, at bruge make-up til at dække de mørke rander. Det kan man jo mene om hvad man vil, men jeg er sikker på, at mange mænd har det på præcis samme måde. Heldigvis findes der masser af alternativer til at slippe af med de sørgelige mørke rander.

Sådan slipper du af med mørke rander under øjnene

De mørke rander under øjnene hos os mænd kan have mange forskellige årsager. Men i langt de fleste tilfælde er opskriften til at slippe af med dem det samme.

Det handler naturligvis om at forstå hvorfor de opstår, men derefter kræver det at du plejer din hud.

God hudpleje er første skridt

Ja, hvis du skal have bugt med de mørke rander under øjnene kræver det en god hudpleje rutine. Hvis du som mand ikke har en hudplejerutine, så er det på tide at komme i gang. Læs eventuelt her: Nem hudpleje til mænd.

Hvis du har din hudpleje rutine på plads allerede, er det nye hemmelige våben Face Serum. Serummet giver din hud et boost og fylder mellemrummet i huden sælger. Det er dit hemmelige våben mod de mørke rander.

VI ANBEFALER:
Face Serum fra Australian bodycare

Face Serum er til dig der har brug for intensiv pleje af ansigtshuden.

Den holder i samarbejde med din normale hudpleje huden sund, fri for baktier og andet skidt. Samtidig giver indholdet af hyaluronsuyre og B5 din hud en frisk glød og reducerer urenheder.

Den er specielt god til, at bekæmpe mørke rander under øjnene. 

KOMBINER MED:
Hudplejesæt fra Australian bodycare

Du får her et komplet sæt til effektiv hudpleje for mænd. Du får her alt du har brug for til din daglige 5 minuters hudpleje rutine.

Sættet indeholde:

 • Facewash
 • Facetonic
 • Face cream
 • Spot stick

Produkterne i sættet kan også købes enkeltvis, så du nemt kan supplere op såfremt du løber tør.

Din hudplejerutine i 4 nemme steps

 1. Rens ansigtet. Vask det med rent vand og brug din face wash. Vask grundigt, brug mindst 30 sekunder på at få alt snavs væk. 
 2. Nu giver du lige huden en omgang skin tonic. 
 3. Så er det tid til de hemmelige våben. Tag et par dråber Face Serum og lad det trænge ind i huden. Face Serum skal ikke vaskes af igen, det skal have lov til at trænge ind i hudcellerne. 
 4. Til sidst kører du en ordentlig klat fugtighedscreme i smasken. Masser det ind i huden og du er færdig. 

Hvis du kører denne rutine dagligt, vil du allerede efter nogle dage opleve at din hud ser mere sund ud og de mørke rander under øjnene begynder at forsvinde. 

De 5 gode råd

Samtidig er det også en god ide, at kigge på hvorfor problemet opstår. Følger du disse råd er du godt på vej.

 • Få nok søvn 7-8 timer dagligt.
 • Spis sundt undgå for meget salt
 • Drik rigeligt med vand
 • Dyrt motion minimum 30 minutter dagligt
 • Ryger du, så stop.

Hvorfor får du mørke rander under øjnene?

Der kan være masser af grunde til at du får mørke rander under øjnene. Årsagerne kan variere, men i mange tilfælde kan en ændring i din livsstil være med til at forebygge og fjerne de mørke rander under øjnene.

10 typiske årsager til mørke rander under øjnene

Der er som forskellige årsager til at problemet opstår.

Dårlig hudpleje

Sørg for at din hud har de bedste betingelser for at fylde hudens celler med ting den har brug for, frem for skidt og snavs der kan misfarve huden.

Du bør, også som mand, pleje din hud dagligt.

Se eventuelt basis hudpleje til mænd.

For lidt søvn

Du kender det helt sikkert. Du er kommet for sent i seng og har fået for lidt søvn.

Næste morgen, når du kigger dig selv i spejlet.. CHOCK!

De mørke rander er pludselig mega tydelige.

Manglende søvn giver ikke, som sådan ikke de karakteristiske øjne. Men du er mere bleg i masken, når du har sovet for lidt. Det får naturligvis dem og andre uskønheder til at til at fremstå mere tydelige.

Sørg for at få omkring 8 timers søvn hver nat, det er også godt for meget andet end de mørke rander.

Dårlig kost

Det er altid en god ide at spise sundt og man skal også sørge for at få nok vand i løbet af dagen. Undgå for meget alkohol eller for meget salt, da det kan være direkte årsag til problemet.

Tilføj fødevarer til din kost som fylder kroppens collagen lager op. Bekæmpelse af de mørke rander under øjnene er nemlig en af mange ting, som collagen er rigtig godt for.

Fødevarer som er rig på C-vitamin og aminosyrer hjælper med at booste kroppens collagen niveauer.

Det kan for eksempel være:

 • Appelsin
 • Broccoli
 • Jordbær
 • Rosenkål
 • Kiwi

Allergi

Hvis du lider af allergi eller høfeber kan det give mørke rander under øjnene. Sørg for at hold det i skak så godt du kan. Du kan konsultere din læge herom.

Genetik

Nogle gange er de desværre også arvelige. Du kan jo tage et kig på dine forældre, har de dem også under øjnene er det typisk også derfor du må døje med det.

Alder

Med alderen bliver din hud tyndere, det betyder også at blodkarrene bliver tydeligere under huden.

Kløe i øjnene

I samme forbindelse, skal du lade vær med at klø dig i øjnene! Det skader de små blodkar omkring øjnene, som i sig selv kan give føre til problemet.

Rygning

Surprise! Rygning gør intet godt for din hud og det nedbryder samtidig collagen. Vi har netop lært at collagen er med til at holde de mørke rander væk. Så hvis du ryger har du nu endnu en grund til at stoppe med at ryge.

For lidt motion

Hvis du ofte dyrker motion, hjælper det blodcirkulationen i hele kroppen. Det er også med til at holde de mørke rander væk.

Sygdomme

De mørke rander under øjnene kan i enkelte og sjældne tilfælde skyldes sygdom. Hvis du har mistanke herom, skal du kontakte din læge.

Opsummering

For at runde guiden af, så er det heldigvis muligt at komme af med de mørke rander under øjnene for langt de fleste. Der kan dog være ting som genetik og alder der spiller ind, men for langt de fleste er det muligt.

Der kan være masser af årsager til at de opstår, men et godt mix mellem en god hudpleje, samt opmærksomhed på at have en sund livsstil vil for langt de fleste være nok til at undgå problemet.

Similar Articles

Comments

Mest populære