Der findes utrolig meget barbergrej til mænd og det kan mildest tale være en jungle at finde rundt i. Skal man barbere sig med de klassiske barberblads skrabere, hvad med en satety razor eller måske noget helt tredje? Vi har derfor lavet denne barberskraber guide til mænd, så du kan sikre dig en glat og tæt barbering.

Den klassiske barberskraber

Det første vi har valgt at kigge på er den klassiske barberskraber. Hvor man har en barberskraber, som man skifter hovedet på når bladene bliver sløve. På dette marked sidder Gillette virkelig stærkt. Det er ofte det første og eneste mærke folk kommer i tanke om, når der skal købes en barberskraber. Og med god grund, for de er også gode til formålet. Det er dog værd og bemærke at der også findes mange andre, og endda rigtig fede alternativer.

Lad os lige for en god ordens skyld slå fast, at vi aldrig barbere os med engangs skrabere(Basta!). Det er endnu ikke lykkedes os at finde nogle gode engangs skrabere, som på nogen måde kan betale sig at smide penge efter. De er typisk så sløve og stive, at det er umuligt at få en glat og tæt barbering uden at der ligger blod i håndvasken efterfølgende.

Den klassiske barberskraber er uden tvivl den nemmeste måde at barbere sig på, men også den dyreste. Man skal skifte bladet efter cirka 5 barberinger og det koster cirka 40kr hver gang.

Vi har herunder fundet 2 barberskrabere, som vi ingen problemer har med at anbefale.

Gillette Fusion Proglide flexball barberskraber

Ja, navnet er voldsomt! Men ikke desto mindre er det en af de absolut bedste barberskrabere man kan købe sig til. Det skal ikke være nogen hemmelighed at Gillette har nogle af de bedste barberskrabere man kan få. De har brugt millioner af kroner på at udvikle det perfekte blad, som sikrer en lækker og glat barbering.

Hvorfor denne skraber?

Ærligt, for det første ligger den super godt i hånden, da den har et ergonomisk design. Derudover klarer de 5 super skarpe blade i hovedet barberingen problemfrit i løbet af 2 minutter.

En lidt anderledes ting ved denne barberskraber er flexball teknologien, der gør hovedet automatisk tilpasser sig. Det sikrer man får en super tæt barbering uden at skære sig. Det gør at det er dejligt nemt at få en glat barbering omkring kæben og hagen.

Man kan købe ekstra blade til skraberen, alle blade i Gillette Fusion serien passer til denne skraber og dem kan man købe i alle supermarkeder.

Vi har fundet en startpakke til dig, du får:

  • 1 x Gillette Fusion Proglide Flexball skraber
  • 2 x Gillette Fusion Proglide blade

Edwin Jagger MACH3

Edwin Jagger er et britisk mærke, og det bærer designet også præg af. Det stinker langt væk af høj klasse og gentleman. Kvaliteten er i top og blandingen af nikkel og imiteret elfenben giver et elegant retro design. Netop det elegante retro design gør også at man ikke nødvendigvis får problemer med konen, hvis man tilfældigvis glemmer at pakke sin barberskraber væk efter barbering.

Hvorfor denne skraber?

Edwin Jagger er en skraber for rigtige mænd! Den ligger super lækkert i hånden og har et tungt greb om man vil. Dette er med til at sikre en tæt barbering. Derudover skal der endnu engang slås et slag for det lækre design, der uden tvivl vil pynte på badeværelset.

Bladene til Edwin Jagger barberskraberen er fra Gillette’s MACH3 serie, hvilket kun er et +. Gillette’s blade er nemt tilgængelige og af høj kvalitet, som sikrer en skarp barbering HVER GANG!

Du kan bruge følgende blade til Edwin Jagger barberskraberen:

  • Mach3
  • Mach3 Sensitive
  • Mach3 HD
  • Mach3 Turbo

En startpakke indeholder følgende:

  • 1x Edwin Jagger MACH3 barberskraber
  • 1x Mach3 barberblad

DE Safety Razor

Safety Razor er et rigtigt old school barberings redskab, det er mere simpelt end de klassiske barberskrabere, men har stadig mange fordele.

DE safety razor barberskrabere består af en skraber med 2 udskiftelige barberblade, 1 på hver side heraf double edge. De har været kendt siden 1900-tallet og mænd der går op i deres barbering har i mange år fortrukket netop dette redskab i forhold til de klassiske barberskrabere.

Dette skyldes blandt andet barberbladets slanke design der gør det muligt at sikre en glat og tæt barbering i alle hjørner og kroge (Fx mundvigen, omkring kæben eller under næsen). Derudover har de ofte et mere klassisk og mandligt design, der gør det til en fornøjelse at bruge barberskraberen.

Det er ikke kun for dem der går meget op i deres barbering, prisen er nemlig også en kæmpe fordel i forhold til de klassiske skrabere. Bladene skal stadig skiftes efter cirka 5 barberinger, men i modsætning til de klassiske skrabere hvor et nyt blad koster omkring 40,-/stk får du til din safety razor bladene til omkring 3,-/stk, det er en besparelse der kan mærkes i længden.

Hvilken safety razor skal jeg vælge?

Der er ikke meget forskel på safety razors, den største forskel er design og kvalitet. De fleste fungerer ellers på samme måde, som 3 piece. Det betyder at man skruer dem fra hinanden i 3 dele, når man skal skifte bladet.

Derfor skal du som nybegynder vælge en safety razor barberskraber, du synes ser lækker ud. Vi vil dog råde dig til ikke at købe nogen til under 300,- da du højst sandsynligt vil ende op med noget af knap så god kvalitet. Det vil være synd hvis du er nybegynder, da det besværliggør det hele.

Barberkniv

En barberkniv giver uden tvivl den mest komplette barbering man kan få. Det er et alternativ til de klassiske barberskrabere. De er også billigere, da det eneste man skal tænke på når man har købt kniven er at slibe den.

I denne kategori finder man også shavetten. Den fungerer ligesom en barberkniv. Den eneste forskel er, at man skal udskifte bladet ligesom med satety razors, istedet for at slibe det.

Det kræver en avanceret teknik at mestre denne kunst, men når man først har lært det får man nogle af de mest komplette barberinger. Vi vil ikke komme nærmere ind på teknikken, da det kræver en hel artikel for sig selv.

Du kan dog læse meget mere om det her: BARBERKNIVE – OLD SCHOOL OG MACHO BARBERING

Har du mod på at prøve barbering med barberkniv?