Barbering med en barberkniv er den ultimative macho barbering, det bliver simpelthen ikke mere mandigt. Barberkniven er samtidig en af de mest økonomiske måder du kan barbere dig på og så er det også en af de ældste metoder. Derfor får du her en oversigt over 3 gode barberknive og en guide til at komme i gang.

Dette skal du vide om barberknive

Før du kaster dig over oldschool macho barbering med en barberkniv, skal du lige læse dette først. Der findes nemlig to typer barberknive og det er ikke helt ligegyldigt hvilken du vælger.

Shavette

Shavetten ligner den klassiske barberkniv, men forskellen her er, at bladet skal skiftes, som du kender det med safety razoren. De er ofte billigere end den klassiske kniv, men husk så tilgengæld at du løbende skal købe nye blade til kniven.

Shavetten  bliver ofte brugt ved frisører og i barbersaloner, dette er dog primært af hygiejne hensyn og bestemt ikke fordi det er et bedre redskab.

Se udvalget af shavetter her

Straight barberkniv

Klassisk barberkniv, ragekniv, straight razor, kært barn har mange navne. Du kan måske allerede se hvilken type vi hælder til her, men det er der en god grund til.

For det første får du en skarpere og mere komfortabel barbering, da bladet er en del af kniven. Du sparer også penge i på den lange bane, da du ikke skal ud og købe nye blade til barberknive.

En barberkniv er et værktøj, man som mand kan være stolt af. Det signalerer at du er velsoigneret og går op i kvalitet.

Det bringer noget maskulinitet frem på badeværelset, når du rører en barberskum sammen, påfører den med barberkosten, folder barberkniven ud og begynder barberingen.

Prisen for en barberkniv er højere end en shavette, men tilgengæld er en god barberkniv et redskab du har for livet. Desuden skal du modsat shavetten ikke konstant købe nye barberblade, men istedet vedligeholde bladet ved at stroppe det, men mere om det senere.

Se udvalget af barberknive her

TRE skarpe anbefalinger til en barberkniv

Hvis du har besluttet dig for at kaste dig over rigtig macho barbering, håber vi også du er overbevist om at gøre det ordenligt og dermed også med en rigtig barberkniv.

Vi vil her komme med 3 knivskarpe bud, som alle er rigtig fine knive til begynderen.

1. Njord Straight Razor starter set

Dette sæt indeholder alt du skal bruge for at komme i gang og er derfor også ideelt til dig der vil i gang for en fornuftig penge.

 • Njord Straight Razor
 • Njord leather strap
 • Njord shaving brush
 • Njord shaving soap
 • Njord shaving bowl

Det har en samlet værdi af 1205,-

2. Barberians Cph Straight Razor 

Her får du en kniv som ligger godt i hånden og har et helt perfekt tyngdepunkt. Det gør at den ligger lækkert i hånden uden at blive for tung.

Selve bladet er lavet af japansk stål, som er kendt for at være utrolig stærkt og giver en lang holdbarhed.

En rigtig god barberkniv til pengene.

Husk også at købe en læderstrop, så du kan slipe bladet.

3. Dovo Mother of Pearl Straight Razor

“Kanon – Skal ikke beskrives, den skal opleves” – Sådan beskriver andre denne barberkniv.

Selve bladet er lavet af det fineste carbon stål og sikrer dermed en kniv af høj høj kvalitet.

Det imiterede perlemor på skaftet, krydret med de mange guld og sølv farvede detaljer giver denne barberkniv et helt igennem eksklusivt look. 

Husk også at købe en læderstrop, så du kan slipe bladet.

Din barberkniv, din stil!

Det er som med alle andre ting i denne verden. Vi er alle forskellige og har forskellige præferrencer for komfort og stil – Heldigvis for det!

Det betyder selvfølgelig også at de tre knive vi har anbefalet i forrige afsnit, måske ikke falder i din smag.

Heldigvis findes der et hav af andre gode barknive derude, du kan tage disse råd med på din jagt, så du ikke ender med en barberkniv, som giver en dårlig barbering.

Først og fremmest sørg for at købe en kniv i ordenlig kvalitet. Du bør ikke købe kniven alt for billigt. En god begynder kniv bør koste mellem 500-1000 kr. Hvis du vælger en barberkniv i dårlig kvalitet, ender du med en plastik kniv, med en alt for lav vægt og som ikke ligger ordenligt i hånden. Samtidig vil stålet ofte være billigt, således at kniven hurtigt bliver sløv og i værste tilfælde ruster.

Husk at pris og kvalitet ofte hænger sammen og en god barberkniv holder resten af livet.

Barbering med barberkniv guide

Så langt så godt, du har bestilt din første barberkniv eller endnu bedre, du står allerede med den i hånden. Det tid til at komme i gang med det, som det i virkeligheden handler om, nemlig barbering med barberkniv. 

Selve fremgangsmåden er ikke meget anderledes end en “normal” barbering med skraber. Du vil dog opleve en meget tættere og enklere barbering. 

Før du starter

Før du starter skal du sikre dig din barberkniv er, ja.. knivskarp, det er meget vigtigt. Hvis du barberer dig med en sløv kniv risikerer du udover en dårlig barbering at få røde knopper og ubehag efter barbering.

Selvom din kniv er helt ny, kan du ikke være sikker på den er slæbet fra fabrikken, det er derfor en god ide altid at starte med at slibe bladet.

En barberkniv skal slibes med en læderstrop. Det er ikke noget der tager lang tid og sikrer du får en skarp barbering hver eneste gang.

Der findes mange videoer på Youtube, som forklarer hvordan man bruger en læderstrop til sin barberkniv både på dansk og engelsk. 

Se udvalget af læderstroper

Trin 1 – Rengør dit ansigt inden barbering

I virkeligheden starter din barbering allerede inden barberkniven rører huden. Det er nemlig super vigtigt at man rengøre og blødgør huden inden man starter for at sikre en blid og ren barbering.

Dette gøres ved meget simpelt at vaske ansigtet i varmt vand inden man starter. For at sikre en ren og frisk barbering kan det varmt anbefales at bruge et pre-shave produkt – Dette er især en god ide hvis du har problemer med skægpest.

Se udvalget af pre-shave produkter

Trin 2 – Påfør barber produkt

Du skal altid bruge et barberings produkt når du barbere dig. Rigtig mange vælger at bruge den klassiske barber skum. Lad vær med det hvis du vil undgå røde knopper efter barbering! De er nemlig rigtig hårde ved huden og har tendens til at udtørre og irritere sart hud. Der er heldigvis rigtig mange gode alternativer, vi hellere vil anbefale dig.

 • Barbergel – Gel giver dig en nem barbering med høj fugtighed, som ikke generer huden. De meget blidere overfor huden end fx barberskum og er et rigtig godt alternativ.
  Se det store udvalg af barbergel her
 • Olie – Ikke mange har hørt om barberolie, det er en skam. Det er nemlig et rigtig fint produkt til at bruge under barberingen. Det giver en god glidebane og er meget skønsom overfor huden.
  Se udvalget af olie til barbering her
 • Sæbe – Det er vigtigt at understrege dette ikke er en normal sæbe, det kan man ikke bruge til barbering. En sæbe til barbering er lavet til formålet, den er fugtgivende og skummer fuldt op når den anvendes.
  Se udvalget af barbersæbe her

Trin 3 – Begynd barberingen

Det første du skal have styr på er grebet. Der findes en rigtig måde at holde barberkniven på, men du skal selvfølgelig bruge det greb som fungerer bedst for dig. 

Den rigtige måde at gøre det på er ved at folde barberkniven helt ud så den næsten danner et V. Herefter placerer du din pegefinger og mellemfinger på oversiden af stålet før bladet, mens du placerer din tommerfinger på undersiden, så du har et fast greb om kniven. Din ringefinger placerer du på din lille “krog” på bagsiden af skaftet. Dette skulle gerne give dig et fast greb om kniven, så du har fuld kontrol over barberingen. 

Når du starter barberingen skal du skrabe i skæggets retning. Hold barberkniven i en cirka 30 graders vinkel. Du må ikke presse kniven mod din hud, men sørg for at den er skarp og lad knivens vægt klare arbejdet for dig.  

Trin 4 – Efter barbering

Hvis du vil undgå de røde knopper efter barbering, skal du sørge for at pleje huden efterfølgende. Lige efter barberingen skal du igen vaske huden. Denne gang i koldt vand, dette vil lukke porerne igen så der ikke kommer skidt og bakterier ind i huden. Sørg for at få vasket alt gel, olie eller sæbe af efter barbering. For at være sikker på huden får den bedste behandling efterfølgende skal du anvende en fugtigheds givende aftershave. En aftershave inderholder typisk også sprit eller alkohol der renser og disinficere huden efter barberingen.

Se udvalget af aftershave her